אז איך אתם חגגתם את יום האהבה?
אנחנו חגגנו (בין השאר) עם זה 🙂
שכבת השוקולד:
כוס אחת עיסת קקאו
שליש כוס חמאת קקאו
2 כפות אבקת מסקיט (לא מדובר באגוז מוסקט אלא בסופר-פוד אחר, אבל זה תוסף מעניין שאינו חובה)
2 כפות נקטר קוקוס או ממתיק נוזלי אחר (או יותר, תלוי במתיקות הרצויה)
קרם תותים:
כוס אחת של קשיו שעבר השרייה במים במשך 6-8 שעות
כוס אחת של תותים טריים
3 כפות שמן קוקוס
2 כפות נקטר קוקוס/קריסטלי קוקוס או ממתיק אחר (או יותר, תלוי במתיקות הרצויה)
חצי כפית אבקת וניל
הוראות הכנה:
תחילה יש להמיס את עיסת וחמאת הקקאו יחד בבן מארי. כשהן נמסו לחלוטין אפשר להוסיף לשוקולד את כל שאר המרכיבים, לערבב היטב ולהקפיא בתוך כלי זכוכית.
לאחר שהבסיס השוקולדי מתקשה, ניתן להוסיף לו את החלק הבא – קרם התותים.
התחילו עם ערבול התותים בבלנדר, לאחר מכן הוסיפו לעיסה את הקשיו. ערבלו אותם יחד עד שהם הופכים לקרם אחיד, ואז הוסיפו את שאר המרכיבים.
שפכו את קרם התותים על השוקולד הקפוא והחזירו להקפאה או לקירור.
תהנו מהקינוח עם אהוביכם בטמפרטורת החדר, כשהקרם קצת נמס. מומלץ לאכול במיטה 🙂
למתכונים נוספים בסדרה:
מתכון לאוזני המן לכבוד החג – הגרסה השוקולדית
משקה סיידר תפוחים לחורף חמים
תותים וחורף הם שילוב מושלם!
משקה סברס מרענן
משקה דובדבנים תוסס
עוגת מקדמיה וקוקוס
מרציפן טבעונאי מושחת
חטיף באונטי קוקוס עם אגוזי ברזיל