לקראת ט"ו באב הכנו לכם מתכון לעוגה שתוכלו לאכול לפני, תוך כדי ואחרי הסקס 🙂
עוגה נפוליטנית טבעונית וטבעונאית מדהימה!
עוגה נפוליטנית טבעונית:
בסיס פריך:
כוס שקדים טחונים
כוס תמרים ללא הגרעין
כוס כוסמת מונבטת ומיובשת
רבע כוס אבקת קקאו
3 כפיות שמן קוקוס
כפית נקטר קוקוס
כפית קמח קוקוס
קמצוץ קינמון מסוג סיילוני
קמצוץ מלח הימלאיה
לטחון את כל הרכיבים במעבד מזון.
מומלץ להתחיל עם השקדים והתמרים ולהוסיף את שאר המרכיבים, כאשר את שמן הקוקוס והממתיק מוסיפים בסוף, עד לקבלת המרקם הרצוי.
לשטח בתחתית התבנית ולשים במקפיא לפחות ל-20 דקות לפני הוספת השכבה הבאה.
שכבת קרם וניל:
כוס וחצי של אגוזי מקדמיה שהושרו במים 4-6 שעות ואז סוננו (אפשר גם קשיו)
חצי כוס של ממתיק נוזלי לבחירתכם (אנחנו בחרנו בנקטר קוקוס)
5 כפיות מיץ לימון (מיץ מלימון גדול אחד)
חצי כוס שמן קוקוס מומס
כפית תמצית וניל טבעית
קמצוץ מלח
לערבל את החומרים במעבד מזון/בלנדר חזק ולחלק את העיסה ל-3 חלקים.
חלק אחד משאירים בטעם וניל ולשני החלקים האחרים מוסיפים:
שכבת מוס שוקולד:
מוסיפים לתערובת הוניל גם –
רבע כוס אבקת קקאו
כפית נקטר קוקוס
שכבת מוס תותים:
מוסיפים לתערובת הוניל גם כוס וחצי של תותים קפואים.
(בגלל שאנחנו כבר בשיא הקיץ וקצת קשה למצוא תותים, אפשר להשתמש בדובדבנים במקום).
מרחו תחילה את שכבת השוקולד, אחריה הוניל ולבסוף התות והכניסו את התבנית למקפיא ל-20 דקות בין כל חלק וחלק.
בסוף אפשר להוסיף גם ציפוי פסיפלורה:
ציפוי פסיפלורה:
3 פסיפלורות
כפית נקטר קוקוס
אל תשכחו להוציא מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה.
חג אהבה שמח!
למתכונים קודמים בסדרה:
פרלין שוקולד עם קרם תותים
משקה סיידר תפוחים לחורף חמים
תותים וחורף הם שילוב מושלם!
משקה סברס מרענן
משקה דובדבנים תוסס
עוגת מקדמיה וקוקוס
מרציפן טבעונאי מושחת
חטיף באונטי קוקוס עם אגוזי ברזיל