(לפחות חלקית. זה לא מה שאתם אוכלים רגע לפני, אלא בשוטף שלכם)…
אי לכך ובהתאם לזאת – קבלו את הגרסה האננסית של אחד המתכונים האהובים עלינו ביותר!
המתכון משלב "לדר" פירות שמיובש במייבש מזון ומילוי של פירות ואגוזים.
אנחנו אוהבים לגוון עם פירות הלדר לפי הפירות הזמינים בעונה.
הפעם היו לנו הרבה אננסים…אז לעוגה הזו יש שכבת לדר המשלבת אננס ובננות, והמילוי מבוסס תותים, מקדמיה ותמרי ברהי.
רכיבי לדר האננס:
כוס אננס
2 בננות
כף שמן קוקוס (לא חובה אבל מוסיף מרקם וגמישות ללדר)
כף פסיליום לספיגת נוזלי הפרי (הופך את מרקם הלדר ליותר עבה, כי הוא "משמר" יותר מהנוזלים של הפרי בזמן היבוש)
קצת מיץ לימון
קצת קינמון ציילון
קצת מלח הימליה
הכנת לדר האננס:
לערבב בבלנדר עוצמתי החל מהפירות ועד התוספות והתבלינים ולייבש את העיסה על נייר בלתי דביק במייבש מזון.
יבשנו את העיסה כ-18 שעות שעות במייבש מזון (מתחילים עם טמפרטורה קצת יותר גבוהה למשך חצי שעה כדי להאיץ את היבוש, ואז מורידים ל-46 מעלות).
תוכלו לנסות גם בתנור רגיל ולדווח לנו, אבל אצלנו אנחנו עובדים עם מייבש מזון…
רכיבי מילוי התותים:
כוס תות שדה
3-5 תמרי ברהי לפי רמת המתיקות הרצויה
חצי כוס מקדמיה
כף שמן קוקוס
חצי כפית אבקת וניל אורגנית (שמורה במקרר בתוך מיכל ואקום, תחת שמירה חמושה).
הכנת מילוי התותים:
לערבב את הרכיבים בבלנדר עוצמתי, החל מהפירות ועד האגוזים והתוספות.
למרוח על שכבת הלדר ולגלגל.
הכניסו את העוגה למקפיא בכלי זכוכית אטום להתקשחות, לקראת שלב הציפוי.
הכנת ציפוי השוקולד והתוספות:
אם אתם מצרכני הקקאו (אנחנו כן, ולא לעיתים רחוקות כפי שניתן להתרשם מתוכן הבלוג), ניתן לשדרג את העוגה עם ציפוי קקאו.
ואלו השלבים להכנת ציפוי השוקולד:
בזמן שהרולדה עצמה מתקשה קצת במקפיא, אפשר להכין את ציפוי השוקולד במרי באן.
המיסו עיסת קקאו וחמאת קקאו (ביחס של 2:1 לטובת עיסת הקקאו) ניתן להוסיף גם כ-2 כפות שבבי קקאו אם רוצים מרקם מחוספס יותר, כף נקטר יאקון להמתקה, וכרבע כפית אבקת וניל אורגנית.
לסיום הזלפו את הציפוי על העוגה ועל האננסים, כיוון שהעוגה נשמרה במקפיא, הציפוי יתקשה מיידית מהקור.
והעיקר – תהנו מהעוגה עם אהובכם, לפני שתטעמו גם אותם…
למתכונים קודמים בסדרה:
פרלין שוקולד עם קרם תותים
משקה סיידר תפוחים לחורף חמים
תותים וחורף הם שילוב מושלם!
משקה סברס מרענן
משקה דובדבנים תוסס
עוגת מקדמיה וקוקוס
מרציפן טבעונאי מושחת
חטיף באונטי קוקוס עם אגוזי ברזיל